Yritys

Insinööritoimisto Tauno Nissinen Oy

Insinööritoimisto Tauno Nissinen Oy on Suomen johtavia sähkötekniseen suunnitteluun erikoistuneita toimistoja. Päätoimialamme ovat sähkö-, tele-, turva-, valaistus-, energia- ja AV-järjestelmien suunnittelu, asennustöiden valvonta, sekä kuntokartoitukset.

Olemme myös ylpeitä, että palveluistamme löytyy järjestelmäintegraatiopalvelu, jolla pystymme palvelemaan asiakkaitamme energiatehokkaissa ratkaisuissa. Kauttamme saa erilaisten valaistusohjausratkaisujen ja älykkäiden ohjaustekniikoiden ohjelmointi- ja käyttöönottopalvelut. Sen minkä olemme suunnitelleet yhdessä asiakkaan kanssa, voimme myös ottaa käyttöön. Uskomme, että tämä säästää asiakkaan kustannuksia ja lopputulos on laadukkaampi ja parempi kuin, että sen tekisi kolmas osapuoli. 

Suunnittelemme uudis- ja perusparannuskohteita. Saat kauttamme suunnittelupalvelut kaiken tyyppisiin rakennuksiin ja kiinteistöihin kuten esim. sairaalat, liike- ja toimistorakennukset, koulut ja päiväkodit. Olemme vuosien saatossa olleet mukana myös lukuisissa haastavissa maanalaisissa kohteissa. Tietomallipohjainen suunnittelu on meillä arkipäivää ja varsinkin vaativissa kohteissa se on edellytys hyvään lopputulokseen.

 

0
Vuoden 2022 liikevaihto oli 3,2 M€
0
Työllistämme 33 alansa huippuosaajaa
0
Päätoimipaikkamme on Helsingissä, jonka lisäksi meillä on toimisto Kuopiossa.

MIssio

Missiomme – sähköteknisen konsultoinnin ja suunnitelmien tuottaminen laadukkaasti, asiakaslähtöisesti ja kustannustehokkaasti – on yrityksemme olemassaolon perusta. Haluamme tuntea asiakkaamme, jotta voimme palvella parhaalla mahdollisella tavalla. Panostamme koulutuksiin ja hyödynnämme uusia menetelmiä sekä työkaluja tarjotaksemme asiakkaillemme erinomaista sähkö- ja telesuunnittelua kaiken tyyppisiin kohteisiin. Yhdessä tekeminen ja kehittyminen on olennainen osa kaikkea toimintaamme.

Visio

Visiomme – olla alamme halutuin työpaikka ja arvostetuin yhteistyökumppani – yhdistää työmme ja arvomme. Haluamme luoda erinomaisen yhteishengen sekä ketterän organisaation, jossa ihmiset viihtyvät ja jonka ilmapiiri heijastuu myös ulospäin. Asiakaslähtöisyys ja asiakkaan toimintaympäristön tunteminen ajaa meitä eteenpäin ja tukee molemminpuolista luottamusta ja arvostusta. Näillä asioilla saamme visiomme henkiin.

Arvot

Menestys

Arvostus

Kehitys

Luottamus

Taunon tarina

50-luku:

Yritys perustetaan ja ensimmäinen toimisto sijaitsi Kaartinkaupungissa osoitteessa Unioninkatu 22. Ensimmäisiä suunnittelutöitä olivat mm. Suomen Marsalkan Ratsastajapatsaan veisto- ja kokoonpanosuojan valaistus, Asuntosäätiön tilaama koko Tapiolan alueen ulkovalaistuksen suunnittelu ja Kiinan suurlähetystön uudisrakennuksen sähkösuunnittelu.

 

60-luku:

Vuonna -65 yhtiömuodoksi muutetaan kommandiittiyhtiö. Suomen Konsulttitoimistojen Liitto SKOL ry:n jäseneksi yritys valitaan 1969.

70-luku:

1976 yhtiömuodoksi muutettiin osakeyhtiö. Kostamus-projektin suunnittelu aloiteltiin 70-luvun loppupuolella. Yritys tekee paljon kehitystyötä valaistustutkimuksen alalla. Yritykselle 70-luku on kasvun aikaa. Nissinen mukana Helsingin metron suunnittelussa. Kuopion toimisto perustettiin -73 perustajan synnyinkaupunkiin ja alussa työntekijöitä oli 5.

80-luku:

Juha Maljanen nimitettiin toimitusjohtajaksi 1985. Nissinen kehittää oman CAD-ohjelman nimeltään TN-CAD, joka oli käytössä 90-luvulla asti. Henkilöstöä oli 70.

90-luku:

Ensimmäisen suurkuvatulostimen hankinta toimistolle ja suunnitteluohjelmaksi vaihtui Sähäkkä. Henkilöstöä on 90-luvun puolivälin tienoilla n. 40.

00-luku:

Toimitusjohtajaksi keväällä 2005 nimitetään Antti Danska. Tussaaminen suunnittelutyössä alkaa jäädä Cad-suunnittelun jalkoihin ja pikkuhiljaa loppuu kokonaan.

10-luku:

Suunnittelemme yhtä yrityksemme merkityksellisintä suunnitteluhanketta Länsimetroa.  Toimitusjohtajaksi kesällä 2018 nimitetään Mikko Yrjönen  

2012 saamme sisävalaistuspalkinnon P-Hämpin pysäköintilaitoksen hankkeesta. Vuonna 2016 vuosikymmenien työ palkitaan vuoden sähkösuunnittelija-palkinnolla. 

Tietomallin käyttö suunnittelussa vakiintuu alalle. 

20-luku:

Globaalista Covid-19 pandemiasta huolimatta yrityksen toiminta pysyy vakaana ja kannattavana. Suunnittelemme edelleen Länsimetroa, mutta yrityksen portfoliossa korostuu sairaalahankkeet sekä kriittiset ja vaativat turvallisuushankkeet.  

Uudet toimistotilat löytyvät Mannerheimintie 105:sä.